Odjel za lingvistiku

Studentske aktivnosti

Instagram profil Odjela za lingvistiku

Od akademske godine 2021./2022. dodatne informacije vezane uz studij i studentski život dostupne su na službenom Instagram profilu Odjela za lingvistiku koji uređuju studenti Odjela.

Na poveznici Odjel za Lingvistiku (@unizd.lingvistika) • Instagram photos and videos možete pronaći obavijesti o gostujućim predavanjima, aktualnim događanjima na odjelu te zanimljive činjenice o jezicima.

 

Student-mentor projekt

Akademske godine 2021./2022. Odjel za lingvistiku priključio se studentskom projektu Student Mentor Program (SMP) koji podupire Studentski zbor Sveučilišta u Zadru.

Cilj Student Mentor Programa je pomoći pri akademskoj i socijalnoj prilagodbi u novoj sredini studentima prve godine preddiplomskog studija Jezik i komunikacija u višejezičnom društvu. Novim studentima dodjeljuju se studenti viših godina kao mentori koji im daju praktične informacije vezane uz studij (ustrojstvo i način rada na Odjelu i Sveučilištu, akademski zahtjevi pojedinih kolegija, studentski život i standard, prilagodba na novi studij i grad, itd.).

Za pomoć i upite oko Student Mentor Programa zadužene su studentske predstavnice Matea Šoch (matea.soch@gmail.com) i Dora Skukan (dora.skukan@gmail.com) kojima se zainteresirani studenti mogu obratiti.

 

Lingvistički kutak

Jedan od nadolazećih projekata koji planiraju pokrenuti naši studenti s Odjela za lingvistiku je „Lingvistički kutak“. Tim se projektom studentima želi omogućiti prilika da usavrše svoje prezentacijske vještine te pobjede strah od javnog nastupa.

U sklopu projekta studenti izlagači odabiru temu iz područja lingvistike, a kolege uče i izvan učionica. Na ovaj način želimo potaknuti druženje studenata različitih godina te davanje podrške jednih drugima, ali i usavršavanje vlastitih vještina te znanja. Projekt je predviđen za sve studente lingvistike, ali i studenti ostalih studija su srdačno pozvani da nam se pridruže.

Realizacija projekta predviđena je za akademsku godinu 2022./2023.

 

Radionica o prijavi studentskih projekata preko Studentskog zbora

Iznimno je važno studente informirati o svim mogućnostima koje studiranje nudi, a jedna od njih je i pokretanje vlastitih projekata. Kako bismo studente potaknuli da svojim kreativnim idejama doprinesu poboljšanju akademskog okruženja te svoj pothvat financiraju sredstvima iz fonda Studentskog zbora, radionica o prijavi projekata predviđena je za akademsku godinu 2022./2023. Predstavnice Odjela za lingvistiku će sve zainteresirane studente upoznati s postupkom prijave, ispunjavanjem obrazaca i prilaganjem potrebne dokumentacije.

Više informacija o pokretanju studentskih projekata možete pronaći na sljedećoj poveznici: Prijaviti projekt? - Studentski zbor Sveučilišta u Zadru (unizd-zbor.hr)