Odjel za lingvistiku
Informacije

Najava događanja

Poziv na Lingvističku sridu 3. 5. 2023.: "On the validity of elicited data on Sign Language", dr. sc. Carlo Geraci - 19. travnja 2023.

Poštovane kolegice, poštovani kolege,

u srijedu, 3. svibnja 2023. godine u 14.00 sati, dr. sc. Carlo Geraci (Institut C.N.R.S. Nicod/Department of Cognitive Science, École Normale Supérieure, Pariz) održat će predavanje na engleskom jeziku s naslovom "On the validity of elicited data on Sign Language" u sklopu Lingvističke sride, serije javnih predavanja o jezikoslovnim temama u organizaciji Odjela za lingvistiku. Predavanje će se održati u učionici 1.3 u sveučilišnoj zgradi na Relji, Trg kneza Višeslava 9, Sveučilište u Zadru, Zadar, I. kat.

Predavanje će se održati u suorganizaciji s Hrvatskim društvom za primijenjenu lingvistiku (HDPL), a postoji i mogućnost praćenja predavanja online putem aplikacije Zoom, preko sljedeće poveznice:

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/84423013404?pwd=TS80dVZoY1ZZU0lKa1pFN2Y5REZoUT09

Meeting ID: 844 2301 3404
Passcode: 013441

Lijepo molimo da se za praćenje predavanja registrirate pod vlastitim imenom i prezimenom.

Srdačno Vas pozivamo da sudjelujete u ovom događanju!

S poštovanjem,

Odjel za lingvistiku

Zadarska lingvistička srida

 

Obavijesti za studente

LINGVISTIČKA SRIDA

LINGVISTIČKA SRIDA

Odjel za lingvistiku poziva zainteresirane na predavanje prof. Boettchera:
Wenn die Sprache aus der Reihe tanzt – Witze, Pannen und Poesie unter der grammatischen Lupe
4. lipnja 2014. u 18 sati, Rektorat, Dvorana poslijediplomskih studija, Sveučilište u Zadru. Opširnije
Pročitaj više
LINGVISTIČKA SRIDA
RADIONICE

RADIONICE

Srdačno pozivamo sve zainteresirane studente na radionice koje će gostujući profesor Wolfgang Boettcher održati od 2. do 4. lipnja 2014. godine na Sveučilištu u Zadru. Srdačno pozivamo također i sve zainteresirane nastavnike i studente na njegovo predavanje koje će se održati u sklopu Lingvističke sride. Radionice i predavanje održat će se na njemačkom jeziku. Opširnije
Pročitaj više
RADIONICE
EVALUACIJA NASTAVE

EVALUACIJA NASTAVE

Studentska evaluacija nastave ljetnog semestra tekuće akademske godine održat će se
od 26. svibnja do 13. lipnja 2014. Studenti putem ISVU Studomata mogu pristupiti anketnim upitnicima. Evaluiraju se predmeti Dijalektologija i Semantika.
Pročitaj više
EVALUACIJA NASTAVE
REAKREDITACIJA - obavijest o sastanku sa studentima

REAKREDITACIJA - obavijest o sastanku sa studentima

Poštovani studenti!Kao što vam je poznato, ove akademske godine naš Odjel je u postupku reakreditacije visokih učilišta koji provodi Agencija za znanost i visoko obrazovanje. U tu svrhu Odjel će posjetiti stručno povjerenstvo za provedbu postupka reakreditacije, a obvezan dio protokola posjeta su i odvojeni sastanci sa upravom, nastavnicima i studentima.

Stoga Vas ljubazno molimo da se u utorak, 20. svibnja 2014. u što većem broju odazovete na sastanak sa stručnim povjerenstvom koje bi željelo čuti i vaš glas. Sastanak će se održati u Svečanoj dvorani (Stari kampus) s početkom u 10:00 sati.


Više o postupku reakreditacije možete naći na internetskoj stranici Agencije za znanost i visoko obrazovanje http://www.azvo.hr/index.php/hr/vrednovanja/postupci-vrednovanja-u-visokom-obrazovanju/reakreditacija-visokih-ucilista/postupak-reakreditacije-visokih-ucilista-i-dokumenti-za-reakreditaciju.

Pročitaj više
REAKREDITACIJA - obavijest o sastanku sa studentima
ZADARSKI LINGVISTIČKI FORUM - poziv

ZADARSKI LINGVISTIČKI FORUM - poziv

Poziv za sudjelovanje na studentskom susretu 2. i 3. lipnja 2014.

Srdačno pozivamo sve studente i studentice zainteresirane za područje
istraživanja jezika i uopće jezične probleme da se kao slušači prijave na "Zadarski lingvistički forum" te da svojim sudjelovanjem u diskusiji i zajedničkom druženju doprinesu ovom događanju. Opširnije.
Pročitaj više
ZADARSKI LINGVISTIČKI FORUM - poziv
First1617181921232425Last