Odjel za lingvistiku
Informacije

Najava događanja

Poziv na Lingvističku sridu 3. 5. 2023.: "On the validity of elicited data on Sign Language", dr. sc. Carlo Geraci - 19. travnja 2023.

Poštovane kolegice, poštovani kolege,

u srijedu, 3. svibnja 2023. godine u 14.00 sati, dr. sc. Carlo Geraci (Institut C.N.R.S. Nicod/Department of Cognitive Science, École Normale Supérieure, Pariz) održat će predavanje na engleskom jeziku s naslovom "On the validity of elicited data on Sign Language" u sklopu Lingvističke sride, serije javnih predavanja o jezikoslovnim temama u organizaciji Odjela za lingvistiku. Predavanje će se održati u učionici 1.3 u sveučilišnoj zgradi na Relji, Trg kneza Višeslava 9, Sveučilište u Zadru, Zadar, I. kat.

Predavanje će se održati u suorganizaciji s Hrvatskim društvom za primijenjenu lingvistiku (HDPL), a postoji i mogućnost praćenja predavanja online putem aplikacije Zoom, preko sljedeće poveznice:

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/84423013404?pwd=TS80dVZoY1ZZU0lKa1pFN2Y5REZoUT09

Meeting ID: 844 2301 3404
Passcode: 013441

Lijepo molimo da se za praćenje predavanja registrirate pod vlastitim imenom i prezimenom.

Srdačno Vas pozivamo da sudjelujete u ovom događanju!

S poštovanjem,

Odjel za lingvistiku

Zadarska lingvistička srida

 

Obavijesti za studente

KORPUSNA LINGVISTIKA

KORPUSNA LINGVISTIKA

Zbog spriječenosti docentice Šimičić da prvi ispitni rok održi 24. lipnja o.g. kako je predviđeno, ispit će se održati u četvrtak 27. lipnja u prostoriji 1.3 s početkom u 10 h.
Uvjet za izlazak na ispit uključuje sve odrađene obveze na kolegiju (prezentacije oba izlaganja trebaju biti dostupne na Dropboxu, istraživanje provedeno i seminarski rad napisan prema uputama). Ispit će se bazirati na predavanjima i relevantnim poglavljima iz navedene literature.
Pročitaj više
KORPUSNA LINGVISTIKA
ERASMUS INFORMATIVNI DAN

ERASMUS INFORMATIVNI DAN

Sve informacije o upravo otvorenom natječaju za Erasmus mobilnost studenata u idućoj akademskoj godini studenti mogu dobiti u četvrtak, 7. ožujka, s početkom u 11:30, na Erasmus informativnom danu u Svečanoj dvorani. Opširnije.
Pročitaj više
ERASMUS INFORMATIVNI DAN
IZBORNI PREDMETI

IZBORNI PREDMETI

Studenti diplomskih studija s drugih odjela mogu upisati izborne predmete iz ljetnog semestra na Lingvistici svakim radnim danom od 9 do 12 sati u tajništvu Odjela lingvistike ili telefonom na (023) 200 824. Tajništvo se nalazi u prizemlju žute zgrade Sveučilišta na Relji (Trg kneza Višeslava 9). Upis traje do početka ljetnog semestra.
Pročitaj više
IZBORNI PREDMETI
NASTUPNO PREDAVANJE

NASTUPNO PREDAVANJE

Pozivamo Vas na nastupno predavanje dr. sc. Joška Žanića, u postupku izbora u znanstveno-nastavno zvanje docenta, koje ce se odrzati u utorak, 29. siječnja 2013., s početkom u 12 sati na Odjelu za lingvistiku u učionici 3.7. na Trgu kneza Višeslava 9. Opširnije.
Pročitaj više
NASTUPNO PREDAVANJE
First2021222325272829Last